965 515 059 - Carrer Rosa Escrig, 6, 03850 Beniarrés infobeniarres@gmail.com

Turisme

Beniarrés, Benafarrez, Benarraes, Benarés, Beniarraez…,així ha estat i és conegut el lloc assentat en un petit turó a l’entrada de la Vall d’Perpuchent.

La presència humana es desenvolupa en aquestes terres des de la Prehistòria, sent la Cova de l’Or el símbol més emblemàtic; però és a partir del 5 d’abril de 1259 quan apareix la primera documentació escrita, constant l’existència d’una torre defensiva i al voltant de la mateixa unes poques cases.

La Solana del Benicadell

“La majestuosa serra de Benicadell s’alça amb força en el paisatge, coronada pel seu elegant cresta rocosa recognoscible a grans distàncies: els seus perfils, segons les diferents vessants, són facetes d’una mateixa muntanya, que és sempre la mateixa i diferent. La nítida morfologia emmurallada del llarg dorsal orientat cap a l’encara distant mar, separa amb els seus espasins calcaris dues comarques naturals, dues àmplies valls “profundament marcats per la mil·lenària intervenció de l’home, la Vall d’Albaida i la Foia del Comtat, alhora que serveix a una convencional frontera provincial entre València i Alacant “

El Pantano de Beniarrés

L’embassament de Beniarrés, de propietat estatal, va començar la seva construcció en la dècada dels 40 ‘amb la finalitat de regar les hortes i, fonamentalment, els cultius de tarongers existents a la comarca de la Safor. Posseeix una presa de gravetat de 53 metres d’altura i una làmina d’aigua de 260 hectàrees, que li permet embassar fins a 31 hm3. El sobreeixidor, de comportes, permet desguassar fins a 1000 m3 per segon.